Een inspirerende blik op de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Wat we doen

Studiereizen

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Onderzoekend blijven denken? Dan is het slim om regelmatig je vaste post te verlaten. Letterlijk. Door op reis te gaan, ervaar je wat er gaande is buiten je eigen blikveld. Je wordt je bewust van wat er beweegt in de wereld, je leert verbanden zien en krijgt een nieuw perspectief op je eigen visie. Changekitchen organiseert daarom regelmatig studiereizen voor nieuwsgierige professionals. Want niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander.

De eerstvolgende studiereis gaat naar Zuid-Afrika, 3 t/m 11 februari 2024. Ga je mee?

Na terugkeer uit Zuid-Afrika zetten we ons studiereis-programma binnen Europa weer voort, onder de titel Out of office – studiereizen naar de randen van Europa. Toekomstige bestemmingen: Malta en Turkije. Deze reisdoelen bieden elk een interessant kruispunt van drie perspectieven: de globale ontwikkelingen die van invloed zijn op álle landen, de definitie van wat ons bindt binnen geografisch Europa én het lokale perspectief vanuit historisch, cultureel en geopolitiek oogpunt. Aspecten die méér te maken hebben met jezelf, dan je in eerste instantie wellicht zou denken.

Niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander.

Leer van een ander en ontwikkel je als professional
De verdiepende studiereis naar Zuid-Afrika staat in het teken van het publieke domein, met een focus op de thema’s welzijn, gezondheidszorg en onderwijs. De Europese studiereizen focussen op de positie en rol van Europa in een veranderende wereld. Wordt Europa het openluchtmuseum van deze planeet? Of herpakt het zich en neemt het een nieuwe innovatieve positie in, waarbij de waarde van transparantie, duurzaamheid, diversiteit, inclusie en democratische grondbeginselen centraal staat? En wat betekent dat voor publieke sectoren als onderwijs, zorg, veiligheid en overheid? Deze vragen vormen een rijke context voor Nederlandse professionals om te leren, te onderzoeken en te reflecteren op het eigen perspectief.

Al onze reizen zijn georganiseerd op basis van een beproefd recept: met een kleine groep deelnemers (maximaal 14) reizen we naar de plaatsen van bestemming.We gaan in gesprek met groepen als studenten, (politieke) bestuurders, historici en professionals in het publieke domein. We gaan in gesprek met studenten, (politieke) bestuurders, historici en andere professionals. We kijken achter de schermen bij verschillende soorten organisaties en komen op onverwachte plekken. Samen gaan we de discussie aan, toetsen we denkbeelden en mogelijkheden. We stellen onszelf vragen als ‘Hoe hangt dit samen met mijn eigen drijfveren en visie? Wat kan ik met deze ervaring doen, vanuit mijn eigen positie?’. We scherpen onze inzichten en proberen zo veel mogelijk te leren. Van de inwoners van het land, maar ook van elkaar.

Deelnemers doen een schat aan inzichten op en zullen denkpatronen, drijfveren en kansen in hun eigen functioneren scherper gaan zien. Het geeft tools om verantwoordelijkheden en mogelijkheden pro-actiever in te vullen; een shift of perspective die de inspiratie en verdieping brengt, die spelers in álle professionele domeinen de komende jaren nodig zullen hebben, om actuele thema’s op een andere, nieuwe manier te benaderen.

We scherpen onze inzichten en proberen zo veel mogelijk te leren. Van onze mede-Europeanen, maar ook van elkaar.

Inspirerende bestemmingen
Tijdens studiereizen naar India, Marokko, Turkije, Suriname, Iran en China, probeerden we de afgelopen jaren lokale kennis op het gebied van diversiteit, inclusie, demografie, mobiliteit, milieu, zorg en welzijn te vertalen naar de Europese context. Met de reis naar Zuid-Afrika zetten we daarin een nieuwe stap.

Met Out of office verdiepen we ons juist in de verschillende nuances van het Europese perspectief. Bij het bepalen van de bestemmingen hebben we nadrukkelijk gekozen voor de niet-geijkte landen. Het gaat om plekken die aan ‘de grenzen van geografisch Europa’ liggen; plekken waar allerlei ontwikkelingen plaatsvinden, negatieve maar ook positieve, die wij niet altijd op ons netvlies hebben. Juist op díe plekken worden onze eigen voorkeuren en aannames op de proef gesteld. Juist daar leren wij het meest.

6 – 10 april 2022: Ierland / Noord-Ierland (Dublin en Belfast) – VOLGEBOEKT
21 – 25 sept 2022: Estland / Finland (Tallinn en Helsinki) – VOLGEBOEKT
7 – 12 juni 2023: Albanië (Tirana) – VOLGEBOEKT
3 – 11 feb 2024: Zuid-Afrika
Najaar 2024: Malta
2024 / 2025: Turkije

Alle studiereizen kunnen los van elkaar geboekt worden.

Organisatie
Changekitchen organiseert de studiereizen in samenwerking met Jan Booij Advies. Jan Booij en Thijs Vink (Changekitchen) werken sinds 2007 met veel plezier samen op het gebied van professionele ontwikkeling en diversiteitsvraagstukken. Alle reisprogramma’s worden inhoudelijk uitgewerkt met vaste lokale partners.

Kosten en inschrijven studiereis Zuid-Afrika
De kosten van de negendaagse studiereis bedragen € 4.500,- exclusief btw. Dat bedrag is inclusief: twee vliegtickets, interne reizen, acht overnachtingen, eten en drinken. De enige aanvullende uitgaven waar je rekening mee kunt houden, zijn de kosten van extra alcoholische drankjes of de aanschaf van een souvenir.

Schrijf je hier in voor de studiereis naar Zuid-Afrika.

Inschrijven voor de studiereizen naar Malta en Turkije kan vanaf een half jaar voor vertrek. Heb je vragen, of wil je alvast vrijblijvend je interesse kenbaar maken voor een volgende reis? Neem dan contact met ons op via studiereizen@changekitchen.nl of volg onze Linkedin posts #oooeurope.

Lees in onderstaande folder alles over de studiereis naar Zuid-Afrika:

Bekijk hier informatie over (voorgaande) studiereizen:

Meer weten?
Mail ons!